Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g beetroot, cut in pieces to fit through feeder
- 300 g carrots, peeled
- 100 g little gem lettuce, halved vertically
- 40 g freshly squeezed lemon juice and 2 tsp grated lemon zest
- 40 g orange juice
- 20 g agave syrup
- 20 g white vinegar
- 60 g olive oil
- 1 tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- ½ tsp dried chilli flakes
- 2 Tbsp fresh basil leaves, finely sliced
- 10 g fresh chives, finely sliced
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 940.1 kJ / 224.7 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 21.1 g
- Tłuszcz
- 15.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 694 mg
Alternatywne przepisy
Maple-glazed Carrots
45min
Beetroot Salad
10 dk
Hawaiian Salad with Honey and Lime Dressing
15 min
Non-alcoholic Christmas Punch
10 dk
Parsnip Soup with Caramelised Onions
55 dk
Feta and Herb Muffins
35min
Raspberry Turnovers
2 godz.
Georgian Chicken with Bulgur Wheat
1 godz. 15 min
Courgette Salad with Parmesan and Sun-Dried Tomato Vinaigrette (TM6)
15 min
Cullen Skink
45min
Broccoli Salad with Red Peppers and Pine Nuts
10 dk
Broccoli and Apple Salad
5min