Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g beetroot, cut in pieces to fit through feeder
- 300 g carrots, peeled
- 100 g little gem lettuce, halved vertically
- 40 g freshly squeezed lemon juice and 2 tsp grated lemon zest
- 40 g orange juice
- 20 g agave syrup
- 20 g white vinegar
- 60 g olive oil
- 1 tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- ½ tsp dried chilli flakes
- 2 Tbsp fresh basil leaves, finely sliced
- 10 g fresh chives, finely sliced
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 940.1 kJ / 224.7 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 21.1 g
- Tłuszcz
- 15.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 694 mg
Alternatywne przepisy
Sun-dried Tomato Pesto Lasagne
1sa 25 dk
Courgette and Potato Parmigiana (TM6)
1sa 15 dk
Quinoa Salad with Spiced Butternut Squash and Courgettes
50 Min
Root Vegetable Korma with Basmati Rice
1 godz. 45 min
Almond Vegetable Crumble
7 Std.
Polenta with Ratatouille
1 Std. 20 Min
Tagliatelle with Pea Pesto and Poached Eggs
30 Min
Yakisoba Rice Vermicelli
40 Min
Speedy Bean and Chorizo Chilli
20 min
Tagliatelle with Pumpkin
1h 10 min.
Courgette and Potato Parmigiana (TM5)
1sa 15 dk
One-pot Moussaka
30 Min