Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g batata, casca vermelha, cortada em pedaços que caibam no bocal da mandolina Bimby®
- 100 g cebola cortada em metades
- 1 - 2 dentes de alho (opcjonalnie)
- 70 g farinha tipo 55, mais q.b. p/ engrossar
- 2 ovos médios
- 1 - 1 ½ c. chá de sal
- ¼ - ½ c. chá de pimenta preta
- Óleo q.b. p/ fritar
- 200 g natas azedas
- Açúcar em pó q.b. p/ polvilhar (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1492.6 kJ / 356.7 kcal
- Białko
- 10.6 g
- Węglowodany
- 50.3 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.7 g
- Błonnik
- 5.1 g
- Sód
- 804.1 mg
Alternatywne przepisy
Conchas com salmão e vinagreta de citrinos e funcho
25 Min
Zoodles à Bolonhesa - TM6
40 Min
Sopa fria de caril vermelho
10 Min
Carpaccio de ananás com sorvete de morango - TM6
20 Min
Rösti suíço - TM6
9 Std.
Piadina romana com salada de rúcula feta e figo
1 Std.
Tacos de camarão
30 Min
Esparguete preto com camarão e molho de parmesão
45 Min
One pot de frango com paprika
45 Min
Papelotes de pescada e legumes a vapor - TM6
1 Std.
Mini galetes de cogumelos
1 Std. 45 Min
Leite-creme de chocolate e chili
25 Min