Urządzenia i Akcesoria
Drożdżowe racuchy z krojonymi jabłkami (TM5)
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 50 min
2 porcje
Składniki
-
100 g mąki pszennej
-
15 - 25 g cukru
-
10 g świeżych drożdży pokruszonych
-
½ jajka (patrz wskazówka)
-
130 g mleka
-
1 szczypta soli
-
1 jabłko bez gniazd nasiennych, pokrojone w ćwiartki
-
olej dodatkowa porcja do smażenia
-
owoce jagodowe, świeże do podania
-
cukier puder do oprószenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
128.2 mg
Białko
11.2 g
Kalorie
1433.6 kJ /
342.7 kcal
Tłuszcz
4.4 g
Błonnik
4.9 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Węglowodany
66.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Jajeczne gałki oczne na Halloween
15 min
Cynamonki z plasterkami jabłek (TM7, TM6, TM5)
2 godz. 25 min
Austriackie placuszki Funkaküachle
1 godz. 40 min
Ciasto drożdżowe z owocami i kruszonką
1 godz. 55 min
Drożdżowe racuchy z krojonymi jabłkami (TM6, TM7)
1 godz.
Tarte jabłka w cieście naleśnikowym (TM6, TM7)
50 min
Tarte jabłka w cieście naleśnikowym (TM5)
50 min
Placki z tartych ziemniaków (TM5)
45 min
Racuchy z jabłkami
35 min
Staropolskie naleśniki drożdżowe
1 godz.
Szybkie zacierki
20 min
Racuszki drożdżowe z jabłkami
50 min