Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 75 g de beurre doux, coupé en morceaux, et un peu pour le moule
- 170 g de farine tout usage, et un peu pour fariner
- 1 pincée de sel
-
½
c. à thé de sucre vanillé maison
lub ¼ c. à thé d'extrait naturel de vanille - 50 g d'eau
La garniture
- 1000 g de pommes Granny Smith (Délicieuse jaune, Spartan, Braeburn, Pink Lady, Honey Crisp)
- 30 g de sucre en poudre
- 10 g de beurre doux, coupé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 1001.9 kJ / 239.3 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 32.9 g
- Tłuszcz
- 10.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.9 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 50.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salade carottes râpées (TM6)
10min
Gaufre de courgettes et patates douces au saumon fumé
1h 5min
Vinaigrette aux herbes et à l'ail
10min
Guacamole
5min
Bœuf bourguignon
2h
Sauce à pizza
35min
Riz basmati au curcuma et aux raisins de Corinthe
35min
Gratin de poisson et pommes de terre
1h 10min
Sauce vinaigrette Dijon et érable
15min
Riz à l'espagnol
35min
Gratin de pommes de terre (TM6)
1h 10min
Vinaigrette citronnée
5min