Pommes de terre rissolées

Pommes de terre rissolées

1.5 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
4 portions

Składniki

  • 1000 g de pommes de terre Russet pelées, coupées en morceaux (environ 5 cm/2 po)
  • 170 g de pomme verte p. ex. Granny Smith, pelée, évidée, coupée en morceaux (environ 5 cm/2 po)
  • 170 g d'oignons coupés en morceaux (environ 5 cm/2 po)
  • 2 c. à soupe bombée de fécule de maïs
  • 15 g de jus de citron
  • 1 c. à thé de sel
  • ¼ c. à thé de poivre noir moulu
  • ¼ c. à thé de cannelle moulue (opcjonalnie)
  • huile de cuisson à haute température, (végétale, pépins de raisins, canola)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 598.8 mg
Białko 6.1 g
Kalorie 1057.2 kJ / 252.7 kcal
Tłuszcz 0.6 g
Błonnik 7.8 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Węglowodany 57.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...