Quiche Lorraine

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
8 tranches

Składniki

  • 60 g de gruyère (opcjonalnie) coupée en morceaux
Pâtisserie
  • de beurre non salé pour graisser
  • de farine tout usage pour dépoussiérer
  • 170 g de farine tout usage
  • 85 g de beurre non salé froid et coupé en morceaux
  • ½ c. à thé de sel
  • 60 g d'eau
Remplissage
  • 200 g de lardons (voir Conseil)
  • 4 œufs de gros calibre
  • 60 g de lait entier
  • 100 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
    100 g de crème, env. 18% m.g.
  • ¼ c. à thé de sel
  • 2 pincées de poivre noir moulu

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 tranche

Sód 439.1 mg
Białko 10.2 g
Kalorie 1411.4 kJ / 337.3 kcal
Tłuszcz 24.9 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 11.5 g
Węglowodany 17.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...