Pastel de Rey (Bolo-rei escangalhado)

Pastel de Rey (Bolo-rei escangalhado)

5.0 2 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
12 raciones

Składniki

  • de pasas sin semillas
    50 g
  • de vino de Oporto
    50 g
Masa
  • de leche
    15 g
  • de levadura prensada fresca
    20 g
  • de harina de fuerza (y algo más para enharinar)
    350 g
  • huevos
    4
  • de ron
    15 g
  • de azúcar
    40 g
  • de sal
    1 pellizco
  • de mantequilla fría, en dados (y algo más para engrasar)
    150 g
Crema de yemas (Ovo Moles)
  • de agua
    70 g
  • de azúcar
    190 g
  • yemas de huevo
    8
Montaje
  • de cabello de ángel
    250 g
  • de nueces peladas en trozos
    30 g
  • de almendras tostadas sin sal en trozos
    30 g
  • yema de huevo batida
    1
  • de piñones crudos
    30 g
    30 g de palitos de almendra

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 440 kcal / 1841 kJ
Białko 8.3 g
Tłuszcz 19.5 g
Węglowodany 58.3 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 8.4 g
Sód 61.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...