Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Whole orange cake
- 200 g unsalted butter, cut into pieces, plus extra for greasing
- 1 orange, washed, unpeeled and cut into quarters
- 3 eggs
- 200 g Rapadura sugar
- 300 g self-raising flour
- 20 g orange juice
Spiced syrup
- 160 g water
- 180 g Rapadura sugar
- 2 tsp honey
- 1 cinnamon quill
- ½ tsp ground cardamom
- ½ tsp fennel seeds
- 1 star anise
- 1 orange, zest only, no white pith
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 2256.1 kJ / 537.1 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 76.3 g
- Tłuszcz
- 23.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.1 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 312.6 mg
Alternatywne przepisy
Fruit scones
30 min
Almond shortbread biscuits
2 Std. 10 Min
Apple cake
1 Std.
Lemon cake
2h
Apple shortcake
1 Std. 50 Min
Lime sour cream bundt cake
50 Min
Apple tea cakes
1 godz. 10 min
Mini French apple cakes
1h 35 min
Coconut butter cake
1 Std.
Orange and almond cake
2 Std. 20 Min
Caribbean carrot cake
2 Std. 10 Min
Buttermilk scones
35 Min