Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Whole orange cake
- 200 g unsalted butter, cut into pieces, plus extra for greasing
- 1 orange, washed, unpeeled and cut into quarters
- 3 eggs
- 200 g Rapadura sugar
- 300 g self-raising flour
- 20 g orange juice
Spiced syrup
- 160 g water
- 180 g Rapadura sugar
- 2 tsp honey
- 1 cinnamon quill
- ½ tsp ground cardamom
- ½ tsp fennel seeds
- 1 star anise
- 1 orange, zest only, no white pith
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 2256.1 kJ / 537.1 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 76.3 g
- Tłuszcz
- 23.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.1 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 312.6 mg
Alternatywne przepisy
Buttermilk scones
35min
Sticky date pudding
1 godz. 30 min
Caribbean carrot cake
2 godz. 10 min
Sweet shortcrust pastry
1 Std. 50 Min
Apple and date cake
1 godz. 30 min
Apple tea cakes
1 Std. 10 Min
Lemon delicious
1h 5min
Orange and almond cake
2 Std. 20 Min
Yoghurt cake
1h 40min
Apple cake
1h
Citrus marmalade
2 Std. 20 Min
Date and nut loaf
1h 20min