Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g unsalted butter, cut into pieces (2 cm) and frozen
- 140 g potato starch
- 140 g gluten free cornflour, plus extra for dusting
- 50 g brown rice flour (see Tips)
- 50 g millet flour (see Tips)
- 2 tsp xanthan gum
- ¼ tsp guar gum (see Tips)
- 1 tsp salt
- 180 g chilled water
- Wartości odżywcze
- na 900 g
- Kalorie
- 15022.2 kJ / 3590.4 kcal
- Białko
- 24.1 g
- Węglowodany
- 317.1 g
- Tłuszcz
- 252.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 155.5 g
- Błonnik
- 20.2 g
- Sód
- 2566.7 mg
Alternatywne przepisy
Gluten free shortcrust pastry
1h 40 min
Gluten free hot cross buns
3hod. 25min
Gluten-free Shortcrust Pastry
35 min
Sesame and chia seed loaf
2h 20 min
Gluten free sticky date puddings
1h 5min
Gluten free ANZAC biscuits
45 Min
Gluten free fruit and nut loaf
55 min
Gluten free flour mix
10 Min
Gluten-free goodness pastry
1h
Chia and pepita gluten free loaf
1h 25min
Gluten free lamingtons
1 godz. 30 min
Gluten free shortbread
1h 20 min