Karotten-Fenchel-Frittata mit Ricotta

Karotten-Fenchel-Frittata mit Ricotta

3.5 62 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
2 Portionen

Składniki

  • Olivenöl zum Einfetten
    1 TL
  • Karotten
    150 g
  • Fenchel (kleine Knolle)
    150 g
  • Eier (Größe M)
    5
  • Salz
    1 ¼ TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen etwas mehr für den Ricotta und zum Bestreuen
    ¼ TL
  • gelbe Currypaste
    1 TL
    1 TL rote Currypaste
  • Ricotta
    200 g
  • Wasser
    500 g
  • Rucola zum Dekorieren

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 450 kcal / 1882 kJ
Białko 31 g
Tłuszcz 33 g
Węglowodany 8 g
Błonnik 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...