Wersje kompatybilne
Erbsen-Reis-Salat mit Rote Bete und Koriander-Lachs
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 geh. TL Korianderkörner
- 2 TL Salz
- ¾ TL Pfeffer
- 10 Stängel Thymian, abgezupft
- 3 - 4 Frühlingszwiebeln, Weißes in Stücken (1,5 cm), Hellgrünes in feinen Ringen
- 20 g Pflanzenöl
- 500 g Rote Bete, gekocht
- 40 g Balsamico, hell
- 1240 g Wasser
- 150 g Langkornreis
- 200 g Erbsen, TK
- 500 g Lachsfilet, frisch, ohne Haut
- 2 TL Honig, flüssig
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2252 kJ / 537 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 19 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Avocado-Gurken-Salat
20 min
Grünkohl-Curry mit Garnelen
45 min
Dorade mit Zuckerschoten und Kichererbsen
35min
Kabeljau mit Hirse und Pfirsichsauce
30 min
Gewürz-Zander mit Topinambur-Kartoffel-Gemüse
45 min
Gedämpfte Asia-Forellen auf Spinat
40 min
Fisch auf Paprika-Couscous
40 min
Blätterteigmuffins mit Lachs und Avocado
35min
Lauwarmer Blumenkohl-Kürbis-Salat
35min
Lamm mit Blattspinat, Kartoffeln und Möhren
1h 10min
Rote-Bete-Birnen-Salat
10min
Grünkohl-Paprika-Salat
1 Std. 15 Min