Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dressing
- 1 Orange, Schale dünn abgeschält, Saft ausgepresst
- 1 Zitrone, Schale dünn abgeschält, Saft ausgepresst
- 1 TL Zucker
- 1 Sternanis
- 1 Prise Zimt
- 6 Korianderkörner
- 2 TL Balsamico, dunkel
- 50 g Olivenöl
- ½ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
Salat
- 120 g Wasser
- ¼ TL Salz
- 50 g Bulgur
- 300 g Fenchelknollen
- 1 rote Zwiebel (ca. 60 g)
- 1 Orange, filetiert
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 608 kJ / 145 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 2.6 g
Alternatywne przepisy
Linsen-Fenchel-Salat mit Frühlingszwiebeln und Ananas
1j
Bunter Quinoa-Salat
50 menit
Avocado-Gurken-Salat
20 min
Papaya-Linsen-Salat
25 min
Fenchel-Melonen-Salat
20 min
Linsensalat mit Rhabarber und Roastbeef
45 Min
Rotkohl-Birnen-Slaw mit Koriander
5 min
Bulgur-Salat mit Rucola, Pfirsich und Avocado
35 Min
Mango-Radicchio-Salat mit Quinoa
1j
Rote-Bete-Birnen-Salat
10 min
Avocadosalat mit Cranberrys und Walnüssen
10 min
Bulgursalat mit Roter Bete und Kichererbsen
1j