Lachsforellen-Schiffchen mit Sternfrucht und Kokosreis

Lachsforellen-Schiffchen mit Sternfrucht und Kokosreis

4.0 8 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Petersilie, frisch Blättchen abgezupft
    5 Stängel
  • Koriander, frisch Blättchen abgezupft
    5 Stängel
  • Thymian, frisch Blättchen abgezupft
    5 Zweiglein
  • Knoblauchzehe halbiert
    1
  • Ingwer, frisch (1-2 mm), klein geschnitten
    5 Scheiben
  • Zimt, gemahlen
    ½ TL
  • Piment, gemahlen
    ½ TL
  • brauner Zucker
    1 TL
  • Salz
    3 ¼ TL
  • Balsamico
    2 TL
  • Butter in Stücken
    60 g
  • Blattspinat, frisch
    125 g
  • Lachsforellenfilets, ohne Haut (à ca. 150 g), evtl. halbiert
    4 Stück
  • Sternfrucht in 8 Scheiben
    1
  • Wasser
    1200 g
  • Basmatireis, weiß
    250 g
  • Kokosflocken
    25 g
  • Kokosmilch
    100 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 623 kcal / 2606 kJ
Białko 36 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 61 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...