![Sopa de repollo Sopa de repollo](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9e773be78ccb4fe184581aabf56541ff/Derivates/fc0610121045ea093c255fb4f5521855b613343b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de cebolla en trozos
- 100 g de puerro en trozos
- 100 g de beicon ahumado en tiras
- 1200 g de agua
- 100 g de patata en dados de 1 cm
- 100 g de zanahoria en rodajas de 5 mm
- 100 g de nabo en dados de 1 cm
- 1 ramita de tomillo fresco
- 1 hoja de laurel seca
- 1 cucharadita de sal
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
- 200 g de repollo verde rizado en juliana fina
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 754 kJ / 180 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 17.8 g
- Tłuszcz
- 10.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 814.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Asadillo de judías verdes
40 Min
Sopa de verduras con noodles de tortilla francesa
40 Min
Sopa armenia de repollo
50min
Crema de brócoli con gorgonzola y picatostes crujientes
1 Std.
Crema de kale
50min
Sopa italiana de verduras y pasta
40 Min
Sopa de pavo y repollo
40 Min
Sopa de coliflor con pollo
40 Min
Sopa de verduras variadas con pasta
45 Min
Sopa juliana con verduras frescas
40 Min
Sopa de judías blancas y verduras
40 Min
Guiso de verduras al azafrán
45 Min