Cioccolata al caramello salato

Cioccolata al caramello salato

4.3 3 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
8 tazze

Składniki

  • 150 g di cioccolato fondente a pezzi (almeno 85%)
  • 250 g di zucchero
    250 g di zucchero grezzo
  • 250 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 30 g di acqua
  • 1 cucchiaino di succo di limone, spremuto fresco
  • 30 g di burro freddo, in un unico pezzo (6x4x1 cm)
  • 2 cucchiaini di sale
  • 600 g di latte
  • 25 g di amido di mais (maizena)
  • 20 g di cacao amaro in polvere
  • panna montata a piacere

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 tazza

Sód 636.6 mg
Białko 5.5 g
Kalorie 1809.6 kJ / 432.5 kcal
Tłuszcz 25.6 g
Błonnik 3.2 g
Tłuszcz nasycony 15.5 g
Węglowodany 48.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...