Cioccolata al caramello salato
TM6

Cioccolata al caramello salato

5.0 (1 ocena)

Składniki

  • 150 g di cioccolato fondente a pezzi (almeno 85%)
  • 250 g di zucchero
    lub 250 g di zucchero grezzo
  • 250 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 30 g di acqua
  • 1 cucchiaino di succo di limone, spremuto fresco
  • 30 g di burro freddo, in un unico pezzo (6x4x1 cm)
  • 2 cucchiaini di sale
  • 600 g di latte
  • 25 g di amido di mais (maizena)
  • 20 g di cacao amaro in polvere
  • panna montata, a piacere

Wartości odżywcze
na 1 tazza
Kalorie
1809.6 kJ / 432.5 kcal
Białko
5.5 g
Węglowodany
48.5 g
Tłuszcz
25.6 g
Tłuszcz nasycony
15.5 g
Błonnik
3.2 g
Sód
636.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy