Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di cioccolato fondente a pezzi (almeno 85%)
-
250
g di zucchero
lub 250 g di zucchero grezzo - 250 g di panna (min. 30% di grassi)
- 30 g di acqua
- 1 cucchiaino di succo di limone, spremuto fresco
- 30 g di burro freddo, in un unico pezzo (6x4x1 cm)
- 2 cucchiaini di sale
- 600 g di latte
- 25 g di amido di mais (maizena)
- 20 g di cacao amaro in polvere
- panna montata, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 tazza
- Kalorie
- 1809.6 kJ / 432.5 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 48.5 g
- Tłuszcz
- 25.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.5 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 636.6 mg
Alternatywne przepisy
Mandorle ricoperte cioccolato bianco e cocco
1 Std.
Torrone Guirlache
1 Std. 30 Min
Sciroppo di vin brulé
8h 45min
Arancia in sciroppo di chiodi di garofano
1 Std.
Crostata albicocca e cioccolato fondente
6 Std.
Crostata fragole e timo (vegan)
2h
Tortine tiepide al cioccolato con il Egg poacher
Brak ocen
Yogurt allo skyr
12 Std.
Zollette di zucchero
24h
Impasto per pane veloce
45min
Pizza fantasmagorica
3 Std. 30 Min
Pinsa radicchio speck e noci
28 Std.