Cioccolata al caramello salato

Cioccolata al caramello salato

4.3 3 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
8 tazze

Składniki

  • di cioccolato fondente a pezzi (almeno 85%)
    150 g
  • di zucchero
    250 g
    250 g di zucchero grezzo
  • di panna (min. 30% di grassi)
    250 g
  • di acqua
    30 g
  • di succo di limone, spremuto fresco
    1 cucchiaino
  • di burro freddo, in un unico pezzo (6x4x1 cm)
    30 g
  • di sale
    2 cucchiaini
  • di latte
    600 g
  • di amido di mais (maizena)
    25 g
  • di cacao amaro in polvere
    20 g
  • panna montata a piacere

Wartości odżywcze na 1 tazza

Kalorie 432.5 kcal / 1809.6 kJ
Białko 5.5 g
Tłuszcz 25.6 g
Węglowodany 48.5 g
Błonnik 3.2 g
Tłuszcz nasycony 15.5 g
Sód 636.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...