Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Weizensauerteig
- 1000 g Wasser, heiß
- 150 g Wasser, lauwarm
- 15 g Sauerteig (Weizensauerteig z. B. von Seitenbacher®)
- 150 g Weizenmehl Type 550 oder 700
Hauptteig und Fertigstellung
- 260 g Wasser, kalt, und etwas mehr zum Bearbeiten
- 5 g frische Hefe (siehe Tipp)
- 400 g Weizenmehl Type 550 oder 700
- 2 TL Salz (10-12 g)
- 1000 g Wasser, heiß
- Roggenmehl Type 1150 oder 960 zum Bearbeiten
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 4255 kJ / 1017 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 203 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 7.9 g
- Sód
- 2420 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Curry-Mango-Sauce zum Grillen (vegan)
10 Min
Thenthuk (Tibetische Nudelsuppe)
1 Std. 30 Min
Orient-Fladenbrote
1 Std.
Ciabatta
17h
Pane alla birra (Bier-Brot)
4 Std.
Römische Pizza Bianco
6h 30min
Italienische Ciabattas
4 Std. 30 Min
Hayas Sauerteigbrot
20 Std.
Dinkel-Seelen
9 Std.
Dinkel-Ciabattabrötchen
2 Std.
4-Korn-Minis
45 Min
Baguettes auf die Schnelle
50 Min