Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g Wasser
- 1500 g Vollmilch, mind. 3,8 %
- 200 g Sahne
- 1 Zitrone, unbehandelt, Schale fein abgerieben und 75 g Saft ausgepresst
- 2 gestr. TL Salz
- ½ TL Natur-Lab, flüssig
- Wartości odżywcze
- na 100 Gramm
- Kalorie
- 4231 kJ / 1011 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 78 g
- Tłuszcz nasycony
- 39 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 3301 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Volle Kanne Vollkorn-Brot
17óra
Basilikum-Toast mit Kräuterfrischkäse und Zitronenöl
3 Std.
Café-de-Paris-Butter
4 Std. 10 Min
Möhren-Mais-Buns
2 Std. 30 Min
Mediterranes Pane Bianco
2h
Sellerie-Kräuter-Puffer mit Avocadoquark
1 Std.
Mediterrane Baguettes
4h
Italienische Ciabattas
4h 30min
Coleslaw
10 Min
Pizzateig
49 Std. 30 Min
Baguettes auf die Schnelle
50min
Das einfachste Dinkel-Buttermilchbrot der Welt
16u. 10min