Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Poolish
- 175 g Wasser
- 1 Stückchen frische Hefe, erbsengroß (1 g)
- 175 g Weizenmehl Type 550
Hauptteig
- 175 g Wasser, kalt, und etwas mehr zum Bearbeiten
- 120 g Roggenmehl Type 1150
- 200 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
- Öl zum Einfetten
- 2 TL Salz (10-12 g)
- 1 Stückchen frische Hefe, erbsengroß (1 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1812 kJ / 432 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 88 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 5.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciabattabrötchen
1h 50min
Kleiner Laugenkranz
2h 10min
Culurgiones - Sardische Ravioli
2h
Burger-Brötchen
1h 45min
Nudelteig
1 Std.
Kartoffelbrötchen mit Chiasamen
3h
Körner-Bagels
2h
Baguettes Rustica
15h
Wurzelbrot mit Nüssen und Frühlingskräutern
15h
Amerikanische Bagels
2h
Nudelteig ohne Ei
1h 35min
Baguette Rustica
4h 20min