Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Poolish
- 175 g Wasser
- 1 Stückchen frische Hefe, erbsengroß (1 g)
- 175 g Weizenmehl Type 550
Hauptteig
- 175 g Wasser, kalt, und etwas mehr zum Bearbeiten
- 120 g Roggenmehl Type 1150
- 200 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
- Öl zum Einfetten
- 2 TL Salz (10-12 g)
- 1 Stückchen frische Hefe, erbsengroß (1 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1812 kJ / 432 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 88 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 5.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciabatta
17 Std.
Oberländer
14 Std. 30 Min
Weinknorzen (Weinreben)
17h 35min
Erdäpfelpolster
14h 40min
Schweizer Rustico
25 Std. 20 Min
Fougasse
14 Std. 30 Min
Baguettes parisiennes
15h 30min
Baguettes Rustica
15 Std.
Baguettes
15 Std.
Knusperspitze
5h 30min
Wachauer Laberl
15 Std. 20 Min
Joghurtbrötchen mit Sesam und Mohn
14h