Espresso-Karamell-Sauce
TM6

Espresso-Karamell-Sauce

4.7 (27 ocen)

Składniki

  • 250 g Zucker
  • 100 g Espresso, aufgebrüht, abgekühlt
  • 1 TL Zitronensaft (siehe Tipp)
  • 30 g Butter, kalt, in einem Stück (ca. 6 x 4 x 1 cm)
  • 130 g Sahne
  • 1000 g Wasser
  • 1 EL Essig

Wartości odżywcze
na 1 Schraubglas
Kalorie
6831 kJ / 1631 kcal
Białko
3 g
Węglowodany
254 g
Tłuszcz
66 g
Błonnik
0 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy