Urządzenia i Akcesoria
Truskawkowa galaretka z kokosową bitą śmietaną
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
2 porcje
Składniki
Truskawkowa galaretka
-
130 g wody mineralnej, niegazowanej
-
100 g soku jabłkowego
-
15 g żelatyny w proszku (patrz wariant)
-
10 g erytrytolu, (patrz wskazówka)10 g ksylitolu (patrz wskazówka)
-
150 g truskawek, świeżych
Kokosowa bita śmietana
-
1 puszka mleczka kokosowego (400 g), mocno schłodzonego (patrz wskazówka)
-
truskawki, świeże przekrojone na pół, do dekoracji
-
liście mięty, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
47.6 mg
Białko
12.3 g
Kalorie
2099.4 kJ /
501.8 kcal
Tłuszcz
29.8 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
29.5 g
Węglowodany
27.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Deser lodowy Chai latte
15 Std.
Wegańskie mini bezy Pavlova z kokosową bitą śmietaną
2 Std. 35 Min
Sałatka ze szpinakiem; Roladki z ryby, cytrusowy sos maślany; Pączki z sera koziego i sos z owoców jagodowych
1 Std. 10 Min
Kokosowa bita śmietana
5 Min
Lody orzechowe z kruszonką cytrusowo-lawendową
17 Std. 15 Min
Bezglutenowe placki z jabłkami w aromatycznym syropie
1 Std. 25 Min
Spread malinowo-orzechowy
1 Std. 30 Min
Zefir truskawkowy z bezami
15 Min
Jagodowe frappuccino
3 Std. 25 Min
Szpajza czekoladowo-cytrynowa
1 Std. 10 Min
Wegańska galaretka owocowa
1 Std. 15 Min
Orkiszowa pizza z szynką długodojrzewającą
35 Min