Truskawkowa galaretka z kokosową bitą śmietaną

Truskawkowa galaretka z kokosową bitą śmietaną

4.0 2 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
2 porcje

Składniki

Truskawkowa galaretka
  • 130 g wody mineralnej, niegazowanej
  • 100 g soku jabłkowego
  • 15 g żelatyny w proszku (patrz wariant)
  • 10 g ksylitolu (patrz wskazówka)
    10 g erytrytolu, (patrz wskazówka)
  • 150 g truskawek, świeżych
Kokosowa bita śmietana
  • 1 puszka mleczka kokosowego (400 g), mocno schłodzonego (patrz wskazówka)
  • truskawki, świeże przekrojone na pół, do dekoracji
  • liście mięty, świeże do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 47.6 mg
Białko 12.3 g
Kalorie 2099.4 kJ / 501.8 kcal
Tłuszcz 29.8 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 29.5 g
Węglowodany 27.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...