Urządzenia i Akcesoria
Limonkowe serniczki na zimno z sosem malinowym
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
2 sztuki
Składniki
Limonkowe serniczki
-
½ limonki ekologicznej
-
1 ½ łyżeczki żelatyny w proszku
-
25 g wody plus dodatkowa ilość gorącej wody do rozpuszczenia żelatyny
-
200 g twarogu, półtłustego podzielonego na kawałki, w temp. pokojowej
-
80 g jogurtu greckiego w temp. pokojowej
-
20 g ksylitolu20 g erytrytolu (patrz wskazówka)
Sos malinowy
-
100 g malin, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
10 g erytrytolu
-
liście mięty, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
775.7 mg
Białko
23.8 g
Kalorie
1538.9 kJ /
367.8 kcal
Tłuszcz
24.2 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
12.9 g
Węglowodany
15.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Serniczek na zimno z truskawkami
2 Std. 15 Min
Ciasto marchewkowe z kremem w słoiczkach
1 Std. 30 Min
Wegańska panna cotta malinowo-kokosowa
1 Std. 40 Min
Jogurtowa panna cotta z sosem morelowym
3 Std. 30 Min
Deser à la Kinder Country® w słoiczku
40 Min
Serniczki nowojorskie w słoiczkach
2 Std. 40 Min
Czekoladowa panna cotta z czarnym kakao i musem z mango
3 Std. 40 Min
Deser jogurtowy z kremem cytrynowym
50 Min
Truskawkowy deser warstwowy
2 Std.
Serniczki Oreo®
3 Std. 30 Min
Mini desery cytrynowe z bezą szwajcarską
2 Std.
Serniczki w słoikach
4 Std.