Biało-czerwony deser

Biało-czerwony deser

4.4 26 rating
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 7 godz.
6 porcji

Składniki

  • 450 g truskawek, mrożonych (patrz wskazówka)
    450 g truskawek, świeżych, (patrz wskazówka)
  • 45 - 65 g cukru
  • 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 4 ½ płaskiej łyżeczki żelatyny w proszku
  • 90 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
  • 250 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości
  • 150 g sera mascarpone mocno schłodzonego, podzielonego na kawałki
  • liście mięty, świeże do dekoracji

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 125.6 mg
Białko 5 g
Kalorie 1581.4 kJ / 378 kcal
Tłuszcz 28.9 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 17.3 g
Węglowodany 27.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...