Urządzenia i Akcesoria
Biało-czerwony deser
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 7 godz.
6 porcji
Składniki
-
450 g truskawek, świeżych, (patrz wskazówka)450 g truskawek, mrożonych (patrz wskazówka)
-
45 - 65 g cukru
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
4 ½ płaskiej łyżeczki żelatyny w proszku
-
90 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
-
250 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości
-
150 g sera mascarpone mocno schłodzonego, podzielonego na kawałki
-
liście mięty, świeże do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
125.6 mg
Białko
5 g
Kalorie
1581.4 kJ /
378 kcal
Tłuszcz
28.9 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
17.3 g
Węglowodany
27.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WIECZÓR KIBICA II
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Deser Czarny Las w szklankach
45 Min
Deser jagodowy w słoiczkach
3 Std. 30 Min
Deser z truskawkami (TM6, TM7)
20 Min
Deser jogurtowy z kremem cytrynowym
50 Min
Deser z musem z czerwonych owoców i czekoladową kruszonką z chili
4 Std. 10 Min
Truskawkowy deser warstwowy
2 Std.
Serniczki Oreo®
3 Std. 30 Min
Deser waniliowy z musem truskawkowym
25 Min
Deserki amaretti
3 Std. 50 Min
Szpajza czekoladowo-cytrynowa
1 Std. 10 Min
Deser bananowy
15 Min
Deser plaża
2 Std. 30 Min