Erdäpfel-Spinat-Auflauf mit Paradeissauce

Erdäpfel-Spinat-Auflauf mit Paradeissauce

3.7 60 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
2 Portionen

Składniki

  • Erdäpfel, festkochend groß, geschält, in Scheiben (3-5 mm)
    300 g
  • Olivenöl
    2 EL
  • Salz
    3 Prisen
  • Knoblauchzehen in Scheiben
    2
  • Paradeiser in Würfeln
    300 g
  • Thymian, frisch Blättchen abgezupft
    1 Zweiglein
  • Blattspinat, frisch (siehe Tipp)
    200 g
    200 g frischer Mangold, Blätter und Stiele in Streifen (1 cm)
  • Seidentofu
    150 g
  • Zitronenschale
    1 TL
  • Zitronensaft
    1 - 2 TL
  • Sojasauce
    1 TL
  • Mandelmus
    1 TL
  • Muskat, gemahlen
    1 Prise
  • Galgant, gemahlen
    1 Prise

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 539 kcal / 2255 kJ
Białko 26 g
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 64 g
Błonnik 13 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Sód 793 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...