
Urządzenia i Akcesoria
Polentatarte mit Ricotta und Kürbis
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 Portionen
Składniki
-
Polenta, vorgegart (2-Minuten-Polenta)170 g
-
Weizenmehl50 g
-
Wasser570 g
-
Butter in Stücken90 g
-
Salz etwas mehr zum Bestreuen2 TL
-
Ricotta250 g
-
Ei1
-
Pfeffer, frisch gemahlen2 Prisen
-
Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)½ TL
-
Kürbis in Spalten (5 mm), ggf. geschält (siehe Tipp)300 g
-
Zucchini Scheiben ( 5 mm)150 g
-
Rosmarin, frisch gehackt1 TL
-
Feta150 g
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
603 kcal /
2526 kJ
Białko
21 g
Tłuszcz
38 g
Węglowodany
45 g
Błonnik
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Schneller Alltag
10 Przepisów
Austria
Austria