Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 把 新鮮巴西利 ,只取葉子,洗淨後擦乾
- 1 支 新鮮辣椒 (任何種類) ,去籽 (opcjonalnie)
- 2 粒 蒜頭
- 20 克 特級初榨橄欖油 ,不包含最後淋油用
- 100 克 櫻桃番茄 ,對切半
- 40 克 不甜白酒
- 500 克 新鮮蛤蜊,已吐沙,洗淨
- 340 克 水
- 5 克 鹽
- 180 克 乾義大利麵(長直麵,spaghetti)
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1929 kJ / 461 kcal
- Białko
- 16.8 g
- Węglowodany
- 67.6 g
- Tłuszcz
- 12.9 g
- Błonnik
- 3.6 g