Polenta morbida con fonduta di Parmigiano Reggiano e tartufo nero

4.5 2 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 porzioni

Składniki

Crema di polenta
  • 300 g di farina di mais bramata
  • 1500 g di acqua
  • 1 cucchiaio di sale
Fonduta di Parmigiano Reggiano
  • 300 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
  • 100 g di latte
  • 200 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 1 pizzico di noce moscata
Terminare la preparazione
  • tartufo nero fresco a lamelle, a piacere

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1192.3 mg
Białko 5.7 g
Kalorie 1311.9 kJ / 313.3 kcal
Tłuszcz 12.5 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 8.2 g
Węglowodany 40.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...