Urządzenia i Akcesoria
Reisauflauf mit Äpfeln
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
6 Portionen
Składniki
-
weißer Rundkornreis (Milchreis)150 g
-
Milch480 g
-
Butter zum Einfetten60
-
Salz1 Prise
-
Vanillezucker½ - 1 TL
-
Rum (opcjonalnie) nach Geschmack1 ½ - 2 EL
-
Rosinen (opcjonalnie) nach Geschmack1 ½ - 2 EL
-
Äpfel, säuerlich geschält, entkernt, in Stücken360 g
-
Zitronensaft, frisch gepresst10 g
-
Zucker zum Ausstreuen10
-
Eier (Größe M)3
-
Zucker nach Geschmack35 - 50 g
-
Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)½ - 1 TL
-
Zimt, gemahlen (opcjonalnie)1 Prise
-
Mandelstifte60 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
93 mg
Białko
10 g
Kalorie
1578 kJ /
377 kcal
Tłuszcz
19 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Węglowodany
44 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
An unserem Tisch ist immer Platz!
26 Przepisów
Austria
Austria
An unserem Tisch ist immer Platz!
39 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Best of 2017
24 Przepisy
Austria
Austria
Mahlzeit Österreich
12 Przepisów
Austria
Austria
Mahlzeit Österreich
11 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Thermomix. Wie nie zuvor.
218 Przepisów
Austria
Austria
TOP 10 Rezepte XXL
10 Przepisów
Austria
Austria
Może spodoba Ci się również...
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50 Min
Zwetschkenknödel mit Butterbröseln
1 Std.
Quark-Milchreis-Auflauf
1 Std. 35 Min
Grießschmarrn mit Apfelmus
55 Min
Topfenschmarrn ruckzuck
40 Min
Topfen-Marillen-Strudel
1 Std. 30 Min
Milchrahmstrudel
1 Std. 55 Min
Topfenstrudel
2 Std. 10 Min
Topfenpalatschinken
1 Std. 30 Min
Scheiterhaufen
1 Std. 30 Min
Grießauflauf
1 Std. 30 Min
Apfelauflauf mit Milchreis
1 Std. 15 Min