Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g manteiga cortada em pedaços pequenos (2 cm aprox.), previamente congelada
- 250 g farinha, mais q.b. p/ polvilhar
- 110 g água gelada
- ½ c. chá de sal
-
400
g salsichas chipolatas (20 g cada, 8 cm de comprimento aprox.)
lub 400 g salsichas (50 g cada aprox.), cortadas em pedaços (8 cm aprox) - 1 ovo batido
- 9 azeitonas pretas s/ caroço cortadas em metades
- 150 g ketchup
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 952.2 kJ / 227.6 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 13.2 g
- Tłuszcz
- 17.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 321.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tosta de salada de beterraba com queijo halloumi
40min
Olhos vermelhos
40min
Snacks de brócolos e queijo
45min
Olhos de queijo e azeitona
1h 20 min
Cemitério de Halloween
35 Min
Brownies de café em forma de bigodes
1h 45min
Piza múmia
1h 20 min
Mistura de especiarias para speculoos
10 min
Rolinhos de piza
1h 45min
Speculoos (Bolacha flamenga)
1h 10min
Bruschetta
35 Min
Curgetes recheadas com atum
1h