Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 ramo espargos verdes s/ as partes fibrosas, cortados em fatias (5 mm aprox.)
- 50 g presunto serrano cortado em cubos
- 2 dentes de alho
- 40 g azeite
- 1 pitada de colorau
- 1200 g água
- 2 cubos de caldo de legumes
- 50 g massa tipo vermicelli
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 507.1 kJ / 121.2 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 9.4 g
- Tłuszcz
- 7.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 235.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa rica de legumes
1h
Sopa de espinafres com ovo
30 min
Trufas de avelã
Ninguna valoración
Pão de torresmo
1h 35 min.
Minestrone
2h 50min
Sopa 2 feijões
45 min
Sopa de tomate e lentilhas
35 min
Sopa de legumes à italiana (Ditalini) - TM6
Ninguna valoración
Sopa de peixe e legumes
40 min
Sopa de cogumelos húngara
30 min
Sopa de feijão e espinafres
30 min
Sopa de batata e abóbora com camarão
45 min