Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 ramo espargos verdes s/ as partes fibrosas, cortados em fatias (5 mm aprox.)
- 50 g presunto serrano cortado em cubos
- 2 dentes de alho
- 40 g azeite
- 1 pitada de colorau
- 1200 g água
- 2 cubos de caldo de legumes
- 50 g massa tipo vermicelli
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 507.1 kJ / 121.2 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 9.4 g
- Tłuszcz
- 7.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 235.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salada de pepino e abacate com grão-de-bico crocante
1h
Alcachofras com molho de manteiga e manjericão
1h
Sopa de couve-flor e frango
40min
Sopa de legumes com noodles de omelete
50min
Sopa de legumes com trigo sarraceno
40min
Sopa marroquina de cenoura
40min
Sopa cremosa de ervilhas
40min
Sopa rica
1h 10min
Sopa de cogumelos húngara
30min
Sopa de feijão e espinafres
30min
Sopa de ervilhas com hortelã
20min
Sopa de alho-francês com croutons
55min