Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 400 g farinha tipo 65
- 200 g manteiga
- 1 c. chá de sal
- 100 g água
- 8 pés de tomilho-limão, só as folhas
Recheio
- 150 g azeitonas s/ caroço
- 30 g azeite
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 150 g pimento assado
- 500 g carne picada
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 c. chá de colorau
- 20 g farinha, mais q.b. p/ polvilhar
- 60 g leite
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3148 kJ / 753 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 48 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lombinho no pão
1u. 45min
Molho de tomate e vodka
45min
Empadas de carne de porco
2hod. 5min
Crepes de frango e molho de espargos
45min
Tarte grega
40min
Enchiladas de frango
1h
Pastéis de Chaves
1h 10min
Empada de guisado de carne e cogumelos
2h
Tarte de frango, cogumelos e sidra
2j 30 menit
Quiche de frango, tomate e manjericão
1h
Tarte de alho-francês e fiambre
50min
Empanada Catalã
2h