Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g bacon fatiado
- 50 g queijo parmesão
- 70 g manteiga
- 80 g chalota
- 3 dentes de alho
- 150 g espargos verdes cortados em pedaços
-
180
g champanhe
lub 180 g espumante - 320 g arroz p/ risoto
- ½ c. chá de sal
-
1
c. chá de caldo de galinha caseiro
lub 1 cubo de caldo de galinha - 750 g água
- 5 pés de tomilho-limão, só as folhas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2336 kJ / 559 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risoto de bacon e alho-francês
35 Min
Risoto jamaicano
45 Min
Risoto
30 Min
Risoto
30 Min
Risoto de alheira com grelos e castanhas
30 Min
Risoto de laranja com pato
35 Min
Risoto de camarão, espargos e açafrão
45 Min
Risoto de limão e rosmaninho com ovo escalfado
45 Min
Risoto de bacon e avelã
40 Min
Risoto à milanesa
25 Min
Risoto de cogumelos com presunto
1 Std.
Risoto de salmão fumado e alho-francês
30 Min