Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 180 g azeite
- 180 g vinho branco
- 600 g farinha tipo 65
- 1 c. chá de sal
Recheio
- 400 g água
- 4 ovos
- 35 g azeite
- 150 g pimento vermelho cortado em pedaços
- 150 g pimento verde cortado em pedaços
- 300 g cebola cortada em pedaços
- 1 c. chá de sal
- 1 c. chá de açúcar amarelo
- 200 g tomate em pedaços
- 240 g atum em lata escorrido
- 1 gema de ovo
- Wartości odżywcze
- na 1 doses
- Kalorie
- 2746.4 kJ / 656.4 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 33.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.2 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 750.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Piza de salmão fumado e agrião
1 Std. 30 Min
Empada vegetariana
1h 25min
Empanada de sardinha
3h
Empada Galega
35 Min
Empanadas de atum
1 Std.
Focaccia de sardinha
1 Std. 20 Min
Lasanha de curgete - TM5
2 godz. 15 min
Tarte de cebola e azeitona
50 min
Quiche de pimentos, espinafres e queijos
1h 15min
Pita shoarma com molho de iogurte e hortelã
1 Std. 40 Min
Empanadas vegetarianas
1 Std. 10 Min
Empada de galinha
2h