Urządzenia i Akcesoria
Krokiety z grzybami i kapustą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
6 sztuk
Składniki
-
10 g grzybów, suszonych
-
300 g wrzącej wody do namoczenia grzybów
-
150 g mleka
-
150 g wody mineralnej niegazowanej
-
150 g mąki pszennej
-
3 jajka
-
20 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do smażenia krokietów
-
¾ łyżeczki soli
-
280 - 300 g kapusty kiszonej odsączonej z zalewy
-
50 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
15 g masła plus dodatkowa ilość do smażenia naleśników
-
½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
bułka tarta ilość do panierowania krokietów
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
661.3 mg
Białko
7.2 g
Kalorie
894.1 kJ /
213.7 kcal
Tłuszcz
9.7 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
2.9 g
Węglowodany
24.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Krokiety z kiszoną kapustą i ciecierzycą
1 godz. 45 min
Gołąbki z kaszą jaglaną i sosem grzybowym
3 godz.
Krokiety z żółtym serem i pieczarkami
1 godz.
Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami
3 godz. 30 min
Pierogi z kapustą i grzybami
2 godz. 40 min
Barszcz na zakwasie z uszkami
123 godz. 50 min
Łazanki
1 godz.
Krokiety z mięsem i pieczarkami
1 godz. 15 min
Placki ziemniaczane
45 min
Gołąbki
1 godz. 45 min
Sernik królewski
4 godz. 35 min
Karpatka
5 godz.