Wersje kompatybilne
Mini soufflés de batata-doce e queijo com manteiga de salva
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 55 g queijo Emmental
- 140 g batata-doce s/ casca, cortada em pedaços
- 800 g água
- Pão ralado q.b. p/ polvilhar
- 210 g leite
- 75 g manteiga, mais q.b. p/ untar
- 40 g farinha
- 3 ovos
- ½ c. chá de sal, mais 2 pitadas
- ¼ c. chá de pimenta, mais 2 pitadas
- ¼ c. chá de noz-moscada
- 70 g natas
- 5 folhas de salva fresca picadas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1125.8 kJ / 269.1 kcal
- Białko
- 8.2 g
- Węglowodany
- 13.2 g
- Tłuszcz
- 20.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.3 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 325.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polenta de favas
45 min
Pão delícia
1 Std. 50 Min
Molho de tomate
35min
Técnica Ravioli
30 min
Soufflé de espinafres e espargos
1h 30min
Ravioli com ovo de codorniz e molho de curgete
1h
Soufflé rápido de queijo
45 min
Mousse de matcha e hortelã
4 Std.
Quiche de beterraba e brócolos
40 min
Queijo de café
4h 10min
Quiche de couve-flor
1h
Béchamel
30 min