Bundt cake de chocolate y mantequilla de cacahuete

Bundt cake de chocolate y mantequilla de cacahuete

4.7 6 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
12 rebanadas

Składniki

Bundt cake
  • espray antiadherente para engrasar
  • 200 g de harina de repostería
  • 50 g de cacao puro en polvo
  • 2 cucharaditas de polvo de hornear
  • 1 pellizco de sal
  • 180 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
  • 200 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos
  • 10 g de vainilla líquida
  • 100 g de azúcar
  • 100 g de azúcar moreno
  • 3 huevos
  • 200 g de crème fraîche
Cobertura de mantequilla de cacahuete
  • 120 g de mantequilla de cacahuete
  • 130 g de leche condensada
  • 30 g de agua
  • 10 g de vainilla líquida
  • 2 - 3 cucharadas de cacahuetes tostados sin sal troceados

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 rebanada

Sód 127.7 mg
Białko 7.5 g
Kalorie 1858 kJ / 444 kcal
Tłuszcz 27.1 g
Błonnik 7.6 g
Tłuszcz nasycony 15.8 g
Węglowodany 50.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...