Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g białej czekolady, pokrojonej na kawałki, plus dodatkowa ilość startej czekolady do dekoracji (opcjonalnie)
- 120 g herbatników
- 60 g masła, pokrojonego na kawałki
- 500 g sera mascarpone, podzielonego na kawałki
-
30
g cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 30 g cukru - 400 g truskawek, mrożonych (patrz wskazówka)
- 70 - 100 g miodu
- 1 banan, dojrzały, pokrojony na kawałki (ok. 90 g)
- truskawki, świeże, przekrojone na pół, do dekoracji (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1522.6 kJ / 363.7 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 26.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.2 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 55 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fondant czekoladowy
50 min.
Odwracany pudding z gruszkami i orzechami (TM6)
2h 15min
Mrożony deser z krojonymi truskawkami (TM5)
6 Std. 10 Min
Ciasto "Pszczółka"
1h 45min
Czekoladowa gąsienica
3h 15 min
Deser plaża
2h 30min
Kopiec kreta z truskawkami
5 godz. 30 min
Kostka malinowa z białą czekoladą
9h 20min
Deser Czarny Las w szklankach
45 min.
Czekoladowe ciasto lodowe z mascarpone i orzechami laskowymi
3h 15 min
Ciasto arbuz
6h
Ciasto Filadelfia z malinami (bez pieczenia)
5 Std. 50 Min