Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à crumble
- 100 g de beurre froid, et un peu pour le moule
- 80 g de cassonade
- 100 g de farine de blé, et un peu pour le moule
La pâte à cake
- 150 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 60 g de cassonade
- 150 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 1 œuf
- 250 g de pommes, épluchées et coupées en lamelles
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1864.5 kJ / 446.7 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 50.2 g
- Tłuszcz
- 24.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.2 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 176.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cookie cake fourré à la pâte à tartiner
40min
Cake à la noix de coco et aux pépites de chocolat
1 Std.
Muffins crumble aux myrtilles
45min
Cookies au chocolat au lait et aux noisettes
25 Min
Gâteau aux pommes
1 Std.
Biscuits chocolat et sésame
40min
Moelleux abricot et amandes façon crumble
50min
Gâteau fondant aux pommes tout simple
50min
Cake pistache et fleur d'oranger
1 Std.
Gâteau Émilie
45min
Cake marbré, glaçage rocher
2h 15min
Muffins à la banane, cœur de pâte à tartiner
45min