Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g de farine blanche type 45
- 75 g de farine de blé semi-complet (T110)
- 50 g de sucre roux
- 1 c. à soupe bombées de sucre vanillé maison
- 1 c. à café bombée de levure chimique
- 1 œuf
- 25 g de beurre demi-sel
- 50 g de beurre doux
- 100 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 456.7 kJ / 109.2 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 12.5 g
- Tłuszcz
- 5.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 59.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spritz au chocolat
50 min
Biscuits en bâtonnet au chocolat noir
1 godz. 45 min
Sablés viennois
45 min
Craquants aux fruits rouges
2h
Biscuits écolier
20 min
Madeleines marbrées choco-vanille
1h 25min
Barres de céréales au chocolat
1h
Viennoises au chocolat
2h 50min
Biscuits des petits écoliers
3 Std. 50 Min
Briochettes aux pépites de chocolat
4h
Pains au lait et pépites de chocolat
3h 30min
Cookies-brownies
20 min