Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de sucre glace
- 400 g de farine de blé
- 240 g de beurre à température ambiante
- 1 œuf
- 1 - 2 pointes de couteau de colorant alimentaire brun
- ½ - 1 c. à café de colorant alimentaire noir
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 776.6 kJ / 185.6 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 21.3 g
- Tłuszcz
- 10.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.3 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 5.3 mg
Alternatywne przepisy
Cake à la noix de coco et aux pépites de chocolat
1h
Sirop citronnelle/gingembre
1h
Gâteau à la carotte et au chocolat
1 Std. 25 Min
Mochi glacé au sésame noir
23j
Gâteau à la courge musquée aux épices avec glaçage à l'érable
Brak ocen
Gaufres roses aux fruits
30 min
Gâteaux en bocal
Brak ocen
Petits pains Varoma
2 Std. 15 Min
Petits pains au müesli (sucrés)
2 Std.
Kouglof rapide
1j 15 menit
Limonade à la citronnelle
25 min
Burger de bœuf et champignons au four
Brak ocen