Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g aardappelen
- boter, voor de vorm
- 2 eieren
- 150 g opklopbare room, 30-40% V.G.
- 2 snuifjes gemalen nootmuskaat
- 3 snuifjes zout, naar eigen smaak
- 3 snuifjes gemalen witte peper, naar eigen smaak
- 600 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1680.8 kJ / 409.5 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 45.8 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.3 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 203 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Koken van jasmijnrijst
35 min
Sinaasappelconfituur met Campari
1 godz. 35 min
Bolognesesaus
1h 15 min
Artisjokken met citroen-knoflookboter
1h
Gestoomde aardappel en stukjes butternut pompoen
Pas d’évaluation
Smoothie trio
Pas d’évaluation
Chocolade babka
3h
Artisjoksoep, roomkaas en munt - Citroen broodstengels
Pas d’évaluation
Simit - Turkse sesam bagel
2h 10 min
Boterham met medium hard gekookt ei, citrusmayonaise en kaas
Pas d’évaluation
Graubünden gerstsoep
Pas d’évaluation
Koken van langkorrelige bruine rijst
Pas d’évaluation