Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g de aceite de oliva
- 50 g de mantequilla
- 20 g de cebolla
- 85 g de harina de trigo
- 500 g de leche
- 1 pellizco de nuez moscada molida
- 1 pellizco de pimienta molida
- 1 cucharadita de sal
- 100 g de dados de beicon
- 100 g de guisantes congelados
- 2 cucharadas de perejil fresco picado
Para rebozar y freír
- 200 g de pan rallado
- 2 - 3 huevos batidos
- aceite para freír
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 327 kJ / 78 kcal
- Białko
- 3.1 g
- Węglowodany
- 8.4 g
- Tłuszcz
- 3.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 149.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Judías blancas con chorizo
50min
Torrijas con leche condensada al vapor
1 Std. 20 Min
Frijoles con chorizo
15 Min
Lentejas estofadas
3 Std.
Lasaña boloñesa
1 Std. 30 Min
Empanadas caprese
35min
Croquetas de espinacas con atún y pimiento morrón
11 Std.
Cheesecakes con galleta caramelizada
4h 30min
Risotto con pera y gorgonzola
50min
Paté de anchoas
5 Min
Lasaña boloñesa con setas
1h 45min
Risotto de setas
25 Min