Creme de cenoura e tangerina com gengibre e cardamomo da Catarina Sanches

Creme de cenoura e tangerina com gengibre e cardamomo da Catarina Sanches

4.6 23 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 doses

Składniki

  • sobras de pão
    150 g
  • chalota
    100 g
  • gengibre
    10 g
  • vagens de cardamomo só as sementes
    2
  • azeite
    20 g
  • tangerinas só os gomos s/ caroços (200 g aprox.) (ver dica)
    2
  • cenoura cortada em pedaços
    750 g
  • água
    900 g
  • sal
    1 c. chá de
  • azeite q.b. p/ o pão
    1 fio de
  • tangerina só a raspa
    1
  • flor de sal
    1 pitada de

Wartości odżywcze na 6 doses

Kalorie 1016.5 kcal / 4252.9 kJ
Białko 26.2 g
Tłuszcz 27.1 g
Węglowodany 175.2 g
Błonnik 31.9 g
Tłuszcz nasycony 4.1 g
Sód 3772.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...