Creme de cenoura e tangerina com gengibre e cardamomo da Catarina Sanches
TM6 TM5

Creme de cenoura e tangerina com gengibre e cardamomo da Catarina Sanches

4.6 (23 oceny)

Składniki

  • 150 g sobras de pão
  • 100 g chalota
  • 10 g gengibre
  • 2 vagens de cardamomo, só as sementes
  • 20 g azeite
  • 2 tangerinas, só os gomos s/ caroços (200 g aprox.) (ver dica)
  • 750 g cenoura cortada em pedaços
  • 900 g água
  • 1 c. chá de sal
  • 1 fio de azeite q.b. p/ o pão
  • 1 tangerina, só a raspa
  • 1 pitada de flor de sal

Wartości odżywcze
na 6 doses
Kalorie
4252.9 kJ / 1016.5 kcal
Białko
26.2 g
Węglowodany
175.2 g
Tłuszcz
27.1 g
Tłuszcz nasycony
4.1 g
Błonnik
31.9 g
Sód
3772.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy