Wersje kompatybilne
Creme de ervilhas com crème-fraîche e presunto estaladiço
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g presunto fatiado
- 80 g cebola
- 30 g manteiga
- 500 g ervilhas congeladas
- 500 g água
- 1 c. sopa de caldo de legumes caseiro
- ½ c. chá de sal
- ¼ c. chá de pimenta
- 10 g folhas de hortelã
- 10 g mistura de rebentos
- 20 g mel
- 100 g crème-fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 694.6 kJ / 166 kcal
- Białko
- 6.6 g
- Węglowodany
- 17.1 g
- Tłuszcz
- 8.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.8 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 306.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de brócolos com croutons
1 Std.
Creme de castanhas
30 Min
Sopa de couve-flor e grão-de-bico
50 Min
Bisque de camarão com crostini
1 Std.
Sopa de couve-flor e bacalhau com bacon
30 Min
Sopa de castanhas
45 Min
Sopa picante de couve-flor
30 Min
Creme de couve-flor com floretes assados
45 Min
Sopa de peixe e legumes
40 min
Creme de grão e couve-flor assados
35 Min
Sopa de ervilhas com hortelã
20 Min
Sopa de tomate com manjericão
35 Min