Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g alho-francês cortado às rodelas
- 60 g manteiga
- 250 g cebola cortada em pedaços
- 250 g nabo cortado em pedaços pequenos
- 750 g leite
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 814.2 kJ / 194.6 kcal
- Białko
- 5.6 g
- Węglowodany
- 16.5 g
- Tłuszcz
- 12.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.8 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 486.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Creme de couve-flor com floretes assados
45 min
Sopa de couve-flor e frango
40 min
Creme de brócolos e amêndoa
40 min
Creme cor de laranja
50min
Sopa de brócolos e queijo
40 min
Creme de legumes e urtigas com espargos e granola aromática
1óra 15p
Sopa de legumes com noodles de omelete
50min
Sopa de alho-francês com croutons
55min
Sopa de batata e abóbora com camarão
45 min
Sopa de ervilhas com hortelã
20 min
Sopa de castanhas
45 min
Creme light de brócolos e curgete
35 min