Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pre-impasto
- 80 g di latte intero
- 10 g di lievito di birra fresco
- 5 g di zucchero
- 130 g di farina manitoba
Impasto
- 120 g di zucchero
- 6 - 8 pezzi di scorza di limone (senza la parte bianca)
- 8 - 10 pezzi di scorza di arancia (senza la parte bianca)
- 60 g di latte intero
- 70 g di burro a temperatura ambiente, a pezzi
- 2 uova
- 20 g di lievito di birra fresco, sbriciolato
- 30 g di acqua di fiori d'arancio
- 450 g di farina manitoba + q.b.
- 1 pizzico di sale
- 1 uovo sbattuto
- frutta candita mista a pezzetti (per decorare)
- mandorle a lamelle (per decorare)
- granella di zucchero (per decorare)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1233.8 kJ / 294.9 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 50.9 g
- Tłuszcz
- 8.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.7 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 90.4 mg
Alternatywne przepisy
Torta di ciliegie e mandorle
1 godz.
Crumble di ciliegie
1 godz.
Mousse alla frutta con palline di popcorn
25min
Chutney di cocco (di Lorenzo Biagiarelli)
10min
Torta di cous cous con frutta
1h 50min
Plumcake glassato alle patate dolci, zucchine e noci
50min
Calzoncelli melfitani
1h 40min
Crostata con rose di mele
2 godz.
Torta tirolese d'autunno
1 godz. 20 min
Crostata alle mele cotogne
1h 30min
Torta di mele della nonna con Affettatutto Bimby®
2 godz.
Torta frangipane alle mele
2h 20min