Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pre-impasto
- 80 g di latte intero
- 10 g di lievito di birra fresco
- 5 g di zucchero
- 130 g di farina manitoba
Impasto
- 120 g di zucchero
- 6 - 8 pezzi di scorza di limone (senza la parte bianca)
- 8 - 10 pezzi di scorza di arancia (senza la parte bianca)
- 60 g di latte intero
- 70 g di burro a temperatura ambiente, a pezzi
- 2 uova
- 20 g di lievito di birra fresco, sbriciolato
- 30 g di acqua di fiori d'arancio
- 450 g di farina manitoba + q.b.
- 1 pizzico di sale
- 1 uovo sbattuto
- frutta candita mista a pezzetti (per decorare)
- mandorle a lamelle (per decorare)
- granella di zucchero (per decorare)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1233.8 kJ / 294.9 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 50.9 g
- Tłuszcz
- 8.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.7 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 90.4 mg
Alternatywne przepisy
Crostata ripiena alle mele
2 godz.
Pizza carbonara
15 Std.
Spezzatino speziato con chips di patata americana a Cottura Lenta (TM6)
16 godz. 30 min
Tortelli di carnevale al cocco
1 godz.
Cantucci farina di castagne e albicocche secche
2 godz.
Dessert monoporzione al cioccolato bianco e frutti di bosco
1 godz. 30 min
Daddy cupcake
1 godz. 30 min
Pastiera salata
2 godz.
Pizzoccheri bianchi
55min
Torta ai mirtilli
2 godz.
Torta di riso cacio e pepe
1 godz. 30 min
Cotton Japanese cheesecake
2 godz.