Roscón de Reyes (torta dei Re Magi)

Roscón de Reyes (torta dei Re Magi)

4.5 11 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz.
12 pezzi

Składniki

Pre-impasto
  • 80 g di latte intero
  • 10 g di lievito di birra fresco
  • 5 g di zucchero
  • 130 g di farina manitoba
Impasto
  • 120 g di zucchero
  • 6 - 8 pezzi di scorza di limone (senza la parte bianca)
  • 8 - 10 pezzi di scorza di arancia (senza la parte bianca)
  • 60 g di latte intero
  • 70 g di burro a temperatura ambiente, a pezzi
  • 2 uova
  • 20 g di lievito di birra fresco sbriciolato
  • 30 g di acqua di fiori d'arancio
  • 450 g di farina manitoba + q.b.
  • 1 pizzico di sale
  • 1 uovo sbattuto
  • frutta candita mista a pezzetti (per decorare)
  • mandorle a lamelle (per decorare)
  • granella di zucchero (per decorare)

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 294.9 kcal / 1233.8 kJ
Białko 7.9 g
Tłuszcz 8.1 g
Węglowodany 50.9 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 3.7 g
Sód 90.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...