Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Preimpasto
- 80 g di latte
- 10 g di lievito di birra fresco
- 1 cucchiaino di zucchero
- 130 g di farina manitoba + q.b.
Impasto
- 120 g di zucchero
- 1 limone, preferibilmente biologico, solo la scorza (senza la parte bianca)
- 1 arancia, preferibilmente biologica, solo la scorza (senza la parte bianca)
- 60 g di latte
- 70 g di burro, a temperatura ambiente e a pezzi
- 2 uova
- 20 g di lievito di birra fresco, sbriciolato
- 30 g di acqua di fiori d'arancio (vedere varianti)
- 450 g di farina manitoba
- 1 pizzico di sale
Terminare la preparazione
- 1 uovo sbattuto
- 100 - 150 g di frutta candita mista, a piacere
- 30 g di mandorle a lamelle
- 50 g di granella di zucchero
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1268 kJ / 303 kcal
- Białko
- 8.03 g
- Węglowodany
- 50.72 g
- Tłuszcz
- 7.58 g
- Błonnik
- 1.87 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pan di Spagna panna e fragole
2 Std.
Tortine di pesche nettarine e mascarpone al lemon curd
3h 40min
Scotch pie
3hod.
Dolce mandorle e carrube al vapore
Brak ocen
Torcion dolce
3h 30min
Lamingtons australiani zucca e cannella
1 Std. 30 Min
Mostaccioli siciliani
1小时
Filetto sottovuoto con salsa al pepe, patate Dauphine e fagiolini
2 Std. 30 Min
Marmor-Gugelhupf (ciambella marmorizzata)
2 Std.
Crostata di castagne
2 Std. 30 Min
Crostata di fichi e noci al profumo di agrumi
1 Std. 30 Min
Pizza con patate, funghi porcini e salsiccia
3 Std. 50 Min