Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Karotten, geschält, in Stücken (ca. 3 cm)
-
500
g Vollmilch
lub 500 g Haferdrink - 80 g Ghee
- 150 g Rohrohrzucker (siehe Tipp)
- ½ TL Zimt, gemahlen
- ½ TL Kardamom, gemahlen
- 50 g Mandeln, ungeröstet
- 50 g Cashewkerne
- 1 EL Rosinen
-
2
EL Pistazien, gehackt
lub 2 EL Nüsse und Samen, gemischt, gehackt - 2 EL Mandeln, gehobelt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2600 kJ / 621 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.1 g
- Błonnik
- 8.4 g
- Sód
- 143 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tikka-Paste
1 Std.
Dosa (Indische Reis-Bohnen-Fladen)
16h
Persisches Pilaw mit Masala-Joghurt
30 Min
Butter-Paneer-Masala
40 Min
Rasgula (Dessert)
30 Min
Paneer
3 godz. 20 min
Dal Makhani
1h 15min
Palak Paneer mit Reis
45 Min
Korma Paste
1h 15min
Gefüllte Fenchel-Mangold-Paranthas
1 Std. 10 Min
Süßkartoffel-Kurkuma-Suppe (XXL)
50 min
Korma-Gemüse-Curry
25 Min