Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Gruyère (mild), ohne Rinde, in Balken (2 x 2 cm, siehe Tipp)
- 200 g Essiggurken
- 100 g rote Zwiebeln, halbiert
- 4 Cervelats, Haut entfernt, ggf. halbiert. über Nacht im Tiefkühler gefroren
- 1 EL Senf (mild)
- 50 g Weissweinessig
- 70 g pflanzliches Öl
- ½ TL Salz
- 1 TL Pfeffer
- 100 g Zwiebeln (opcjonalnie)
- 10 g Petersilie, Blätter abgezupft
- 1 Bund Schnittlauch, in feinen Ringen zur Dekoration (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3684 kJ / 880 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 76.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 29 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 2411 mg
Alternatywne przepisy
Wurst-Käse-Salat
10 Min
Ghackets mit Hörnli-Gratin
1 Std. 10 Min
Schweinefilet aus dem Ofen mit Reis
1 Std. 20 Min
Wurst-Käse Salat
25 Min
One-Pot-Pasta mit Schinken
25 Min
Spaghetti alla carbonara
30min
Fenchelsalat mit Parmesan (TM6)
10 Min
Rüeblisalat mit Joghurtsauce
10 Min
Rüeblisalat mit Joghurtsauce (TM6)
10 Min
Überbackenes Ruchbrot mediterrane Art
35min
Balsamico-Dressing
10 Min
Eiersalat-Brötli
15 Min