Wersje kompatybilne
Überbackener Blumenkohl mit Ofenkartoffeln und Senfsauce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Überbackener Blumenkohl und Ofenkartoffeln
- 500 g Wasser
- 1 Blumenkohl, ganz (1000 g)
- 40 g pflanzliches Öl und etwas mehr zum Einfetten
- 1000 g Kartoffeln klein, halbiert
- 2 TL Salz
- 1 TL Pfeffer, gemahlen
- 1 ¼ TL Paprika edelsüss
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 500 g Hackfleisch, gemischt
- 200 g Crème fraîche
- 1 Ei
- 30 g Brotkrümel
- 12 Scheiben Speckstreifen (ca. 120 g)
Senfsauce
- 200 g Wasser
- 200 g Frischkäse
- 15 g Maisstärke (z. B. Maizena)
- 15 g Senf, mild
-
1
geh. TL Gemüse-Bouillon Paste
lub 1 Gemüsebouillonwürfel - ¼ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer, gemahlen
- 2 Prisen Muskatnuss, gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3101 kJ / 741 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 48 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Papet vaudois (Waadtländer Laucheintopf)
55 Min
Lauch-Kartoffelstock mit Brätkügeli-Sauce
55 Min
Sommerlicher Kartoffelsalat
3sa
Blumenkohlgratin
55 Min
Gemüseeintopf mit Kartoffeln und Würstchen
50 menit
Krustenbraten mit Malzsauce
2h 40 min
Lasagne
2j
Hackbällchen mit Brokkoli und Currysauce
50 menit
Sauce Hollandaise
15min
Apfelrotkohl
1h 10 min
Rippli mit Sauerkraut und Kartoffelpüree
1j
Eiersalat-Brötli
15min