Sernik wiedeński

Sernik wiedeński

4.8 44 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 9 godz. 45 min
6 porcji

Składniki

  • 4 jajka
  • 1 szczypta soli
  • 500 g twarogu sernikowego, z wiaderka podzielonego na kawałki
  • 125 - 150 g cukru
  • 100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 50 g kaszy manny
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka cukru wanilinowego
  • 10 g skrobi ziemniaczanej
  • cukier puder do oprószenia
  • woda do pieczenia

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 378.8 mg
Białko 14.7 g
Kalorie 1687.9 kJ / 403.4 kcal
Tłuszcz 23.3 g
Błonnik 0.3 g
Tłuszcz nasycony 12.9 g
Węglowodany 34.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...